Teater – Rabbituss

Den 29 mars, så släktes ner i skolans aula som är mer känt som torget. Scenlamporna hade tänt till behagligt ljus och man kunde skymt stora skämar som tydligt markerade vad det var meningen vi skulle se och inte se. Deltagarna från NEO kommer smyger fram och placerar sig framför skärmarna, redo att göra årets teaterkration officell.

Vardagliga ljudeffekter från en tidig morgon med dusch och kaffedrickande kom från högtalarna och likt pantomin visade de med rörelser vad de gjorde. Efter det var de i en bingohall och plötsligt från ingenstans dyker en farkost upp och tar med dem till en planet, en planet vid namn Rabbituss. Planeten var full med kanniner som levde i paradox med människorna. Där fanns en flickkannin som skulle gftas bort mot sin vilja med hövdingen. Hon möter en av flickorna från jorden och de väljer att byta skepnader eftersom flickan gärna ville gifta sig med en hövding och sagan får en hel omvändning och ett sprakande glädjefullt slut.

Teatern varade i mer än en halvtinmme och hade skapat en kompott full av humor, skönsång, ljudeffekter och magnifik inlevelse. Vi fick se många oväntade skådespelartalanger och detta var en teater utan dess like som jag varmt rekomendera att se.

Nästa föreställning kan ses den 24 april i Lokststallarna under Festival Spezial i Karlshamn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s