Skribenterna

På Allmänlinje kan man välja olika kreativa profiler som utförs flera gånger i veckan. Uppe i sal 10 finns vi, vi som kallas Redaktionsprofilen. Profilens grundtanke är att vi ska lära oss leta fram information, bearbeta och analysera fakta som vi sedan vill sprida ut. Detta ger oss lärdom i att tänka annorlunda när vi letar fakta, lära oss olika presentations sätt och får även träning i att stolt presentera det vi arbetat med.

Vårt huvudsyfte är att visa vad Jämshögs folkhögskola har att erbjuda, men även en chans att visa våra egna intressen i skrift.

Hur allt startade

Vi hade papperstidning på skolan från början, men intresset var lågt och vi ville nå ut till fler så 4 mars 2009 skapade vi en blogg till skolan, men den slutades användas 1 september, samma år.

Exakt en månad senare startade vi upp en ny blogg. Nytt år nya möjligheter tänkte vi. Tyvärr fick även den läggas på hyllan, eftersom bilder har inte kunnat laddas upp på mer än en månad.

Så från att varit en blogg med mycket text och många egna bilder så är den nu bara fylld med massa text och detta sänkte vårt intresset, eftersom vi gärna vill visa upp våra bilder eftersom alla bilder som läggs ut här är egen producerade.

Vi ger inte upp utan försöker en gång till och se hur länge det varar.

Annonser

One response to “Skribenterna

  1. Omman-Erika Silfver

    Hej alla härliga skribenter! Wow vilken sida (sidor) fylld(a) med intressanta recensioner, poetiska skildringar och konkreta beskrivningar av bl a resor. Bilderna av vinterns enorma snömängd får mig att inse att vi snart är där igen, och ändå inte, en ny vinter, kanske med snö. I vilka mängder återstå att se. Ha det gott och fortsätt att låta ord och meningar bildas, skapas, omformuleras, komma och gå för att till slut landa. Hej då från Omman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s